У парламенті Ірану заявили, що не можуть надто довго чекати на рішення Європи щодо СВПД

Іран не може занадто довго чекати рішення Європейського союзу щодо Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо іранської ядерної програми.

Про це, як передає агентство Mehr, заявив в неділю спікер Меджлісу (парламенту Ірану) Алі Ларіджані, який закликав європейців якнайшвидше оголосити про своє рішення по ядерній угоді.

“Офіційні особи Ісламської Республіки не збираються чекати невизначених обіцянок Європейського союзу. У них не так багато часу, щоб привести переговори до висновку. Якщо Європа припускає, що вона може зберегти ядерну угоду, вона повинна оголосити про своє рішення швидше”, – сказав Ларіджані.

Президент США Дональд Трамп 8 травня оголосив про вихід з Вашингтона СВПД, укладеного в 2015 році і обмежувало ядерні розробки Ірану в обмін на скасування відповідних санкцій РБ ООН і односторонніх рестрикцій, введених США та ЄС. Трамп пообіцяв не тільки повернути протягом 90-180 днів старі санкції, але і ввести нові обмежувальні заходи. 21 травня держсекретар США Майкл Помпео заявив, що Вашингтон має намір надати на Тегеран безпрецедентний тиск, в тому числі ввести найжорсткіші в історії режим санкцій, якщо Іран не змінить свій політичний курс.