Катар подав на ОАЕ заяву до Міжнародного суду ООН

Уряд Катару повідомив, що спрямовує заяву на Об’єднані Арабські Емірати в Міжнародний суд Організації Об’єднаних Націй (ООН) з приводу порушення прав людини.

Про це передає Reuters у понеділок, 11 червня.

У червні 2017 року ОАЕ оголосили бойкот Катару, розірвавши дипломатичні і транспортні зв’язки, звинувативши його в підтримці тероризму. Доха заперечує це і говорить, що тиск направлено на те, щоб позбавити країну суверенітету.

В заяві Катара йдеться про видворення громадян Катару з ОАЕ, відмову їм у в’їзді або проїзді через територію країни та закриття повітряного простору й морських портів ОАЕ.

«Як докладно викладено в заяві Катару в Міжнародний суд, ОАЕ вели дії, які завдали руйнівного впливу на права громадян й резидентів Катару”, – зазначається у заяві уряду.

Нагадаємо, 6 червня стало відомо, що міністр оборони Катару Халед бен Мухаммед аль-Атийя заявив, що вступ до Північноатлантичного альянсу є стратегічною метою держави. За словами міністра, країна є “головним позаблоковим союзником” НАТО. Повідомляється, що він наголосив на ролі Катару як однієї з найбільш важливих “країн регіону в питанні якості озброєння”.

7 червня Північноатлантичний альянс (НАТО) відхилив намір Катару стати повноцінним членом Альянсу.