Ситник анонсував оприлюднення результатів по корупційних схемах у енергетиці та залізниці Західного регіону

Сьогодні, 12 червня, у Львові відбувся «Семінар із зміцнення спроможностей для практиків НАБУ» за участю польських колег, повідомляє ZIK.

На заході були присутні: директор НАБУ Артем Ситник, голова Антикорупційного бюро Республіки Польща Ернест Бейда, Генеральний консул Польщі у Львові Рафал Вольський, менеджер проектів мережі OECD по боротьбі з корупцією у Східній Європі і Центральній Азії Андрій Кухарук.

«Територіальне управління – це невеличкий підрозділ НАБУ, який складається із 20 осіб, тому не є повноцінним елементом. Загальний штаб НАБУ – це 700 осіб, створити повноцінні управління, які мали б окремий спецназ, оперативно-технічне управління – у нас немає змогу. Територіальне управління – це наше представництво у регіонах. Стосовно Західного регіону, то у нашому фокусі є відомі народні депутати, які є кінцевими бенефіціарами схем у енергетиці та залізниці, які ми розслідуємо. Територіальне управління має дві задачі: перша – це формування оперативних позицій антикорупційного бюро у регіоні; і друга – це допомога детективам центрального апарату у розслідуванні справ, які стосуються того чи іншого регіону. Якщо ж порівнювати Львівське, Одеська, Харківське територіальні управління, то потенційно саме сильне – це Львівське територіальне управління НАБУ. Напевно, тому що це перше нами створене таке управління, до того ж тут працює дуже багато місцевих, які добре володіють інформацією», – розповів директор НАБУ Артем Ситник, пояснюючи про здобутки Львівського територіального управління.

Також Ситник відзначив, що найближчим часом, можливо, будуть оприлюднені дуже цікаві результати по кінцевих бенефіціарах корупційних схем у енергетиці та залізниці Західного регіону.