“Укрспирт” просить вищі органи влади не допустити занепаду спиртової галузі

Держпідприємство “Укрспирт” просить вищі органи влади не допустити занепаду спиртової галузі, чим загрожує арешт рахунків компанії.

Державна фіскальна служба заблокувала рахунки “Укрспирту” майже на 187 млн гривень, чим фактично вивела його із штатного режиму роботи. Хоча суди щодо “Укрспирту” досі тривають.

“Сьогодні йдуть судові процеси за 12-13 рік, а справу не розглядав ще верховний суд, а ДФС дає команду виконавчій службі проводити вже блокування рахунків”, – розповів голова профспілки працівників АПК ДП “Укрспирт” Віталій Сосницький. Він побоюється, що таким чином намагаються провести нечесну приватизацію компанії.

Поки юристи “Укрспирту” оскаржують рішення ДФС у судах, представники профспілки працівників намагаються відновити повноцінну роботу своїх заводів. На позачерговому засіданні профкому вони прийняли звернення до прем’єр-міністра та голови ДФС з проханням втрутитися в ситуацію.

“Якщо це податкова служба блокує нас, то сьогодні прозвучало, що ми проведемо мирні акції на місцях, якщо не почують, проведемо в Києві, а якщо не почують, ми будемо також проводити страйк. Це наше право за статутом, у нас іншого методу боротьби немає”, – заявив Сосницький

Представники “Укрспирту” зазначають: невирішення цієї ситуації спричинить за собою не тільки зупинку спиртової галузі, але й завдасть шкоди низці економічних ланок держави.