У Латвії закликали Росію звільнити Сенцова та інших українських політв`язнів

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевічс закликав владу Російської Федерації звільнити незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова та інших українських в`язнів Кремля.

Про це дипломат повідомив у мікроблозі Twitter.

”Уже місяць голодування українського кінорежисера Олега Сенцова у російській в`язниці. Закликаю російську владу до негайного звільнення його та інших політв`язнів”, – написав Рінкевічс.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

31 травня стало відомо, що ув’язнений у Росії громадянин України Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Олега Сенцова. Інших вимог, крім звільнення Сенцова, в нього немає.

На підтримку Сенцова голодують і кілька ув’язнених громадян Росії.

Український режисер Олег Сенцов і кримчанин Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в окупованому Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в сусідній Росії засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва своєї провини не визнали.