У Криму заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова знову викликають у ФСБ

Ільмі УмеровЗаступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова у четвер, 26 травня, знову викликають в управління російського ФСБ в Сімферополі.

Про це у Фейсбуці повідомляє його дочка Айше Умерова.

«Завтра о 10.00 Ільмі Умеров знову викликаний в управління ФСБ в Сімферополі (бульвар Франка, 13). Як сказав слідчий, викликали для ознайомлення з матеріалами, які будуть передані на експертизу. Мабуть, він має на увазі відеозапис того ефіру телеканалу ATR від 19 березня, який вказаний в обвинуваченні», – написала Айше Умерова.

19 травня заступнику голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерову пред’явили звинувачення після допиту в кримському управлінні російського ФСБ.

До цього, 12 травня, в його будинку провели обшук, слідчий кримського управління ФСБ Росії вручив йому підписку про невиїзд.

Підконтрольна Кремлю прокуратура Криму офіційно заявила про порушення кримінальної справи стосовно Умерова за «сепаратизм».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.