Безпеку Трампа під час його візиту до Британії забезпечать 10 тис. поліцейських

Безпеку президента США Дональда Трампа під час його майбутнього візиту до Великої Британії будуть забезпечувати до 10 тис. офіцерів поліції.

Про це повідомила лондонська недільна газета The Mail on Sunday.

Видання зазначає, що перед поліцейськими стоїть завдання захистити главу Білого дому як від загрози терактів, так і від масових протестів, які заплановані до візиту лідера США. У зв’язку з цим в ті місця, де будуть мітингувати противники політики Трампа, будуть спрямовані мінівени з офіцерами військової поліції, професійно підготовленими до боротьби з вуличними безладами. Безпосередньо ж захищати главу американської адміністрації від загрози замаху на його життя будуть 40 поліцейських машин і мотоциклістів президентського ескорту. Очікується, що Трамп уникне появи в центральній частині Лондона, де будуть проходити акції протесту.

На 13 липня в Лондоні запланована демонстрація під гаслом “Зупиніть Трампа”. Про свій намір взяти в ній участь у інтернеті вже заявили 53 тис. осіб. Крім того, в той же день в центрі Лондона відбудеться Жіночий марш, який завершиться мітингом на Трафальгарській площі.

Газета також інформує про графік візиту президента США. Згідно з її даними, Трамп прибуде в Велику Британію 12 липня, його літак приземлиться в лондонському аеропорту Станстед. Звідти глава Білого дому відправиться вертольотом в резиденцію американського посла в лондонському Риджентс-парку перед тим, як відвідати Бленхеймский палац біля містечка Вудсток в графстві Оксфордшир. В цьому палаці, який є фамільною резиденцією герцогів Мальборо і місцем народження прем’єр-міністра Уїнстона Черчілля (1874-1965), у Трампа запланований обід.

У п’ятницю 13 липня президент США проведе переговори з главою британського уряду Терезою Мей в заміській прем’єрської резиденції Чекерс, а після цього відправиться на аудієнцію до королеви Великої Британії Єлизавети II у Віндзорський замок. Газета також не виключає, що в цей день Трамп може відвідати одну з американських військових баз на британській території.

І, нарешті, в останній день свого візиту в Сполучене Королівство – 14 липня – американський президент, як очікується, відвідає гольф-курорт Trump Turnberry в Шотландії і вже після цього залишить Велику Британію або відразу, або після попереднього заїзду в шотландське місто Абердін. Причин останньої можливої зупинки газета не вказує, однак відомо, що в області Абердіншир розташований ще один гольф-клуб Трампа під назвою Trump International Golf Links.