Гриневич: набори LEGO для першокласників вже доставлено на склад у Києві

На склад у Києві доставлено першу чергу благодійної допомоги від LEGO Foundation – всі набори LEGO «6 цеглинок», які вже 1 вересня 2018 року отримає для навчання в школі кожен першокласник в Україні, також прибули «LEGO Play Box» для шкіл 7 областей та міста Києва, які надаватимуться на кожен 1-й клас. 

Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на своїй сторінці у Facebook.

«Тут – набори «6 цеглинок» у розрахунку на кожного першокласника в Україні та «LEGO Play Box» для перших класів шкіл 7 областей і міста Києва», – написала вона.
Міністр продемонструвала світлини «того, як виглядає центральний склад – майже 1 тис. м3 конструкторів, і це ще не вся доставка».

«Загалом ми очікуємо близько 50 траків та ще 3 черги доставок з конструкторами «LEGO Play Box», – додала Гриневич.

За словами Гриневич, доставка наборів LEGO триватиме у чотири етапи.
«Доставка є вкрай великою. Нагадую, що The LEGO Foundation погодилась безкоштовно забезпечити всі перші класи комунальних та державних шкіл України двома типами наборів LEGO. Йдеться про набори «6 цеглинок», які забезпечуватимуться у розрахунку на кожного першокласника, та LEGO Play Box, які надаватимуться додатково на кожен клас», – зазначила міністр.

За її словами, в рамках першого етапу доставки у червні українські школи отримають усі набори «6 цеглинок», також набори LEGO Play Box надійдуть до центральних регіонів України.

«Решта наборів LEGO Play Box надходитимуть в межах наступних етапів доставки. Це пов’язано з масштабом допомоги. Щоб ви розуміли, набори «6 цеглинок» для усієї України – це приблизно 5 великих вантажівок (траків) з LEGO. При цьому повний набір LEGO Play Box – це близько 45 повноцінних вантажівок», – повідомила Гриневич.
Своєю чергою Канструп повідомив, що The LEGO Foundation – це данський некомерційний фонд.

«The LEGO Foundation – некомерційна організація, і нашою місією не є щось продавати. Якщо ми говоримо про компанію LEGO – LEGO Group, то ми поділяємо спільну місію – створення сприятливих умов для розвитку навчання дітей через гру. І на підтвердження прагнення до цієї спільної місії декілька років тому LEGO Group передала на підтримку нашої фундації 25% акцій своєї компанії. Амбіція ж нашого фонду – допомогти розвитку якнайбільшої кількості креативних, розумних людей, які зможуть вчитися протягом життя. І це є прагнення та пристрасть, яку The LEGO Foundation поділяє з компанією LEGO», – пояснив Канструп.

Гриневич зазначила, що завдяки допомозі The LEGO Foundation за кращими ігровими методиками зможуть навчатися майже 400 тис. першокласників з 16 тис. шкіл. Вона наголосила, що вже ведеться підготовка вчителів, які вчаться працювати за методиками з LEGO.

У системі дошкільної освіти України діє програма «Сприяння освіті», започаткована Меморандумом про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та благодійним фондом The LEGO Foundation (Королівство Данія) 10 липня 2010 року. Відповідно до програми, в дошкільних навчальних закладах України впроваджується LEGO-конструювання.