Шахтар розпочав збори з перемоги

У першому контрольному матчі літнього міжсезоння «гірники» зустрічалися з віце-чемпіоном Данії «Брондбю».

У Грассау донецька команда провела дев’ять тренувань за шість днів, і перший поєдинок розглядався тренерським штабом швидше як один з етапів підготовки. При цьому Паулу Фонсека дав можливість проявити себе всім (за винятком травмованих), зігравши два тайми різними складами.

Зі старту суперники демонстрували відкритий футбол і ще в першій половині створили достатню кількість небезпечних моментів. Спочатку «оранжево-чорні» двічі протягом хвилини виявлялися один на один з воротарем: Олександр Зубков забарився з ударом, і його накрив захисник, а Жуніор Мораес навіть перекинув Швабе, проте м’яч пройшов поруч зі штангою. Данці відповіли двома небезпечними дальніми пострілами – обидва рази надійний був Олег Кудрик. Могли відкривати рахунок активні півзахисники «Шахтаря», але спробу Нема ногами відбив голкіпер, а удар Болбата з лінії штрафного прийшовся в поперечину.

У перерві обидва наставники повністю змінили склади, і в другому таймі реалізація вже не підводила команди. Першими забили футболісти «Брондбю»: Фіскер точним ударом з меж штрафного завершив швидку контратаку. Але «гірники» відразу відновили паритет і тут же вийшли вперед, причому обидва голи на рахунку новачка Фернандо. Бразилець отримав м’яч перед штрафним, підробив під праву і потужно пробив у нижній кут, а потім прийняв пас Марлоса, обіграв воротаря і з гострого кута відправив м’яч у сітку – 2:1. Ще через кілька хвилин відмінну передачу Марлоса використовував Андрій Тотовицький, здолавши голкіпера в ближньому бою – 3:1. Противнику вдалося скоротити відставання, однак домогтися більшого «оранжево-чорні» не дозволили.3:2 – «Шахтар» перемагає в першому матчі на зборі в Німеччині.

Наступний контрольний поєдинок відбудеться 30 червня з ЦСКА (Софія). Трансляція в прямому ефірі – на телеканалі «Футбол 1».

«Шахтар» (Донецьк) – «Брондбю» (Брондбю) – 3:2 (0:0)

Голи: 0:1 Фіскер (52), 1:1 Фернандо (57), 2:1 Фернандо (60), 3:1 Тотовіцкій (64), 3:2 Френдруп (66)

«Шахтар» (1-й тайм): Кудрик, Матвієнко, Кривцов, Ракицький, Данченко, Степаненко (к), Коваленко, Болбат, Ньому, Зубков, Мораес

«Шахтар» (2-й тайм): П’ятов, Бутко, Хочолава, Ордець, Додо, Патрік, Пихаленок, Фернандо (Зубков, 90), Дентіньо, Марлос, Тотовіцкій