Астероїд №2017 МС4 пролетить з величезною швидкістю повз нашої планети приблизно 10 липня

До нашої планеті насувається космічне тіло діаметром 250 метрів, яке пролетить з величезною швидкістю повз нашої планети приблизно 10 липня, як говорять експерти.

Виявилося, вчені досить тривалий час стежать за астероїдом, який отримав номер 2017 МС4. Він наблизиться до атмосфери Землі близько 20:03 за Гринвічем. Зауважимо, що при цьому вчені віднесли об’єкт потенційно небезпечним. Астероїд виявиться у нашої планети на відстані лише в три мільйони кілометрів.

На даний момент в Сонячній системі виявлені сотні тисяч астероїдів. За даними Minor Planet Center (MPC) на 1 квітня 2017 року, виявлено 729 626 малих планет, причому протягом 2016 року було виявлено 47 034 малих тел. станом на 11 вересня 2017 р. у базі даних налічувалося 739 062 об’єкта, з яких для 496 915 точно визначені орбіти і їм присвоєно офіційний номер, понад 19 000 з них мали офіційно затверджені найменування.

Передбачається, що в Сонячній системі може знаходитися від 1,1 до 1,9 мільйона об’єктів, що мають розміри понад 1 км. Більшість відомих на даний момент астероїдів зосереджено в межах поясу астероїдів, що розташований між орбітами Марса і Юпітера

На землю щодня падає кілька тонн метеоритної речовини, але ці об’єкти, як правило, згорають в атмосфері трохи менше, ніж повністю, тому до поверхні долітають астероїди відносно невеликого розміру.

Так що кожне зіткнення з метеоритом, діаметр якого вимірюється метрами, а не сантиметрами, перетворюється на подію глобального значення – згадати хоча б відносно недавнього гостя, який відвідав околиці Челябінська.

Його діаметр становив 17 метрів, а вага – близько 10 тонн, при цьому об’єкт, строго кажучи, навіть не долетів до пункту призначення, оскільки вибухнув в стратосфері. При цьому челябінський метеорит за космічними мірками був просто крихітним, і на серйозні руйнування він не був здатний в силу своїх габаритів.