Прем’єра українського фільму “Вулкан” Романа Бондарчука на 53-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах

На 53-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах відбулася світова прем’єра українського фільму “Вулкан” Романа Бондарчука.

Стрічка бере участь у конкурсній програмі “Від Сходу на Захід”.

Стрічка розповідає про перекладача в офісі ОБСЄ на ім’я Лукас. Він переживає кризу середнього віку. З службового обов’язку він опиняється у складі моніторингової місії, яка вирушає на кордон із Кримом. Серія дивних збігів залишає Лукаса один на один з таємничим і хаотичним всесвітом південного степу. В цих дивних місцях, де люди знаходять щастя в простих речах, де переплелися минуле, сьогодення і майбутнє, де кожен день може стати останнім, Лукас починає життя спочатку.

Під час прем’єри картини Роман Бондарчук нагадав присутнім про незаконно ув’язненого українського режисера Олега Сенцова, який продовжує голодування у російській в’язниці.

“Вулкан” було знято у копродукції з Німеччиною і Монако. Роман Бондарчук раніше зняв низку документальних фільмів. Його картина Dixie Land перемогла в національному конкурсі Одеського кінофестивалю минулого року. А стрічка “Українські шерифи” висувалася від України на номінацію на “Оскар”. “Вулкан” – перший повнометражний ігровий фільм режисера.

Кінофестиваль у Карлових Варах вважається одним із найбільш авторитетних у Європі і належить до класу “А”.