Китай планує 6 липня ввести мита на товари із США

Китай введе торгові мита на товари із США на суму в $34 млрд, починаючи з опівночі 6 липня за пекінським часом.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на джерела.

“Наші заходи рівноцінні, а бути рівноцінними означає, що якщо США починають введення мит 6 липня, то і ми починаємо 6 липня, – заявив агентству співрозмовник, що побажав не називати свого імені. – Час набуття чинності для всіх заходів розпочнеться опівночі”.

При цьому Reuters зазначає, що різниця в часі між Вашингтоном і Пекіном фактично означає, що мита з боку Китаю будуть введені раніше, ніж аналогічні заходи набудуть чинності у США.

У червні КНР оголосила про намір КНР ввести мита на суму в $34 млрд 6 липня на сільськогосподарські товари, автомобілі і морепродукти з США. При цьому зазначалося, що дата введення мит на інші категорії товарів з цієї країни буде відома пізніше. Всього планується встановити мита на американські товари на суму в $50 млрд.

Таке рішення було прийнято після того, як 15 червня Трамп оголосив, що у зв’язку з крадіжкою Китаєм американської інтелектуальної власності і технологій, а також тим, що КНР вдається до несправедливої торгової практики”, США затвердять 25%-ві мита щодо китайських товарів на суму $50 млрд. 6 липня митниця і прикордонна служба США введуть відповідні грошові збори на продукцію з Китаю, загальна вартість якої оцінюється в $34 млрд. Про терміни застосування аналогічних зборів до ще 284 найменувань китайської продукції на суму $16 млрд буде оголошено пізніше.