Посол США: Трамп збирається досягти двосторонньої торговельної угоди з Великою Британією

Президент США Дональд Трамп вирушає у Велику Британію з метою зміцнення відносин між двома країнами і укладення американо-британської угоди в торговельній сфері.

Про це повідомив посол США у Великій Британії Роберт Вуд Джонсон.

“Трамп хотів би досягти двосторонньої торговельної угоди, і він дійсно готовий активізувати зусилля у той момент. Він здійснить це швидко, тому що я знаю, що для нього це одне з пріоритетних завдань”, – зазначив Джонсон. За його словами, глава Білого дому “знає про свою можливості зміцнити особливі відносини” з королівством. Як розповів глава американського диппредставництва, у військовій сфері США “пов’язані з Великою Британією тісніше, ніж з будь-якою іншою країною у світі, безперечно”.

Відповідаючи на питання про ставлення президента до Brexit, посол підкреслив, що Сполучені Штати не підтримують ні одну з форм виходу королівства зі складу Євросоюзу. “Ми не виступаємо ні за жорсткий, м’який Brexit, ми знаємо, що з Великобританією все буде дуже добре, – підкреслив він. – У Великобританії є унікальна можливість змінити свій курс. Я цілком переконаний, що в будь-якому випадку це призведе до того, що Великобританія доб’ється успіху з Brexit”.

Посол також підкреслив, що американський лідер “проведе багато часу в Шотландії, готуючись” до “дуже важливої зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним у Гельсінкі 16 липня.

Як раніше повідомляли британські ЗМІ, безпеку президента США під час його візиту до Великобританії будуть забезпечувати до 10 тис. офіцерів поліції. На 13 липня в Лондоні запланована демонстрація під гаслом “Зупиніть Трампа”. Про свій намір взяти в ній участь у інтернеті вже заявили більше 50 тис. людина. Крім того, в той же день в центрі Лондона відбудеться жіночий марш, який завершиться мітингом на Трафальгарській площі.