Сьогодні відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Організації із безпеки та співпраці в Європі

У центрі уваги учасників щорічної літньої сесії Парламентської асамблеї Організації із безпеки та співпраці в Європі, яка відкривається сьогодні, 7 липня, в Берліні, будуть проблеми боротьби зі тероризмом, а також питання міграції та зміни клімату.

Україну представлятимуть 13 депутатів Верховної Ради.

Головною темою сесії стане “Роль парламентів у виконанні зобов’язань ОБСЄ”.

Як наголошується в повідомленні прес-служби асамблеї, “ключовими питаннями порядку денного будуть такі проблеми, як боротьба з тероризмом, зміна клімату, міграція та доступ до освіти”.

“Як очікується, дебати будуть присвячені, зокрема, кризі всередині і навколо України, зростання популізму в Європі, затяжних конфліктів, екологічних наслідків бойових дій, а також відновлення довіри в ОБСЄ”, — вказується в тексті.

Різні делегації представили для розгляду на сесії проекти резолюцій, які присвячені таким темам, як ситуація з правами людини в окупованому Криму, боротьба з торгівлею людьми, протистояння гендерному насильству, забезпечення захисту дітей мігрантів.

Також відбудуться вибори членів Бюро ПА ОБСЄ (керівний орган), голови асамблеї і його заступників. Планується, що на відкритті сесії виступлять голова Бундестагу Вольфганг Шойбле, в.о. спікера асамблеї Георгій Церетелі, міністр фінансів, віце-канцлер ФРН Олаф Шольц, а також інші політики і державні діячі. Всього в заходах візьмуть участь близько 300 парламентаріїв ОБСЄ.