The Guardian дізналася про зустрічі спонсора Brexit з російським послом

Найбільший спонсор кампанії по виходу Великобританії з Євросоюзу Аррон Бенкс, як мінімум 11 разів зустрічався з послом Росії Олександром Яковенком.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на джерела.

За даними видання, зустрічі проходили перед референдумом і протягом двох місяців після нього. Документи, надані газеті виданням The Observer, свідчать про те, що російське посольство направило підприємцю ще чотири запрошення, але незрозуміло, чи прийняв він їх.

Газета нагадує, що протягом останніх років Бенкс заявляв, що бачився з російським послом лише раз під час «ланчу з випивкою». Пізніше The Observer дізналася, що зустрічі проходили неодноразово.

The Guardian зазначає, що кошти на кампанію Brexit могли залучатися за допомогою угоди з продажу частки російської фірми «Алроса» американським інвесторам, що допомогло виручити $ 813 млн в російський бюджет. Правочин відбулася через кілька днів після референдуму в червні 2016 р.

Бенкс володіє страховою компанією GoSkippy. У 2014 р він пожертвував 1 млн фунтів стерлінгів партії Ukip, що підтримує вихід Великобританії з ЄС. Незабаром бізнесмен зблизився з лідером партії Найджел Фарадж і взяв участь у зустрічі з Дональдом Трампом в 2016 р.