КНР виділила $20 млрд на кредити іншим країнам для відновлення економіки

Китайський уряд виділив кошти в розмірі $20 млрд для надання кредитів на реалізацію торгово-економічних проектів в арабських країнах та інших державах, які потребують відновлення економіки.

Про це заявив у вівторок голова КНР Сі Цзіньпін.

“Китай створив “Програму з особливих об’єктів для стимулювання економічного відновлення за рахунок галузевого розвитку”, виділивши на ці завдання $20 млрд за кредитною лінією. Ми посилили співпрацю з державами, які потребують у взаємодії з відповідного напрямку”, – зазначив він, виступаючи на відкритті VIII Форуму китайсько-арабського співробітництва в Пекіні.

За словами Сі Цзіньпіна, Китай зацікавлений у розвитку контактів з арабськими країнами на основі принципів взаємної комерційної вигоди, з метою підвищення зайнятості та реалізації проектів з високим ступенем віддачі.

Він також розповів, що Пекін найближчим часом надасть Палестині допомогу в розмірі 100 млн юанів ($15 млн).

“Китай буде надавати Палестині економічну та гуманітарну підтримку, – зазначив він, – я хотів би оголосити про те, що ми надамо палестинській стороні допомогу в розмірі 100 млн юанів”.

Також китайська влада має намір надати Йорданії, Ємену, Лівану та Сирії 600 млн юанів ($90 млн) на гуманітарні проекти, а також програми з відновлення економіки.

“Ми надамо народів Сирії, Ємену, Йорданії і Лівану допомогу у розмірі 600 млн юанів для гуманітарних цілей і здійснення відновлювальних процесів”, – зазначив він, виступаючи на відкритті Восьмої Форуму китайсько-арабського співробітництва в китайській столиці.

За словами Сі Цзіньпіна, Пекін також має намір активізувати консультації з країнами Близького Сходу і Північної Африки для реалізації проектів на суму 1 млрд юанів ($151 млн).

За словами Сі Цзіньпіна, Пекін підтримує зусилля палестинської адміністрації, спрямовані на стимулювання економічного розвитку. Він зазначив, що також буде сприяти палестинській стороні на майданчиках ООН в просуванні її дипломатичних інтересів.

Міжбанківське об’єднання
Сі Цзіньпін також додав, що китайське уряд планує створити міжбанківське об’єднання з участю арабських країн, активи якого складуть $3 млрд.

“З метою консолідації фінансових ресурсів та активізації співпраці в цьому напрямку КНР створить Китайсько-арабське міжбанківське об’єднання, у розпорядженні якого буде $3 млрд, призначених для розвитку співробітництва в сфері фінансів і надання цільових позик”, – зазначив він.

За словами Сі Цзіньпіна, китайська сторона зацікавлена у співпраці з арабськими фінансовими фондами та іншими інститутами у створенні масштабної інтегрованої міжнародної майданчики, привабливою для інвесторів зі всього світу, сфера охоплення якої поширювалася на весь Близький Схід і Північну Африку.

Восьмий Форум китайсько-арабського співробітництва 10 липня починає роботу в Пекіні, в заході беруть участь представники дипломатичних та урядових кіл 21 арабської держави, а також генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАД) Ахмед Абу аль-Гейт. Одна з ключових завдань даного заходу – активізація та збільшення масштабів міжрегіонального торговельно – економічного співробітництва в рамках китайської урядової ініціативи “Один пояс – один шлях”.

10 липня в Пекіні починає роботу VIII Форум китайсько-арабського співробітництва, в якому беруть участь представники дипломатичних та урядових кіл 21 арабської держави, а також генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАД) Ахмед Абу аль-Гейт. Одна з ключових завдань даного заходу – активізація та збільшення масштабів міжрегіонального торговельно-економічного співробітництва в рамках китайської урядової ініціативи “Один пояс, один шлях”.