Президент заборонив скорочувати відділення “Укрпошти” в селах

Порошенко відреагував на звернення громадян про скорочення відділень “Укрпошти” в сільській місцевості, а також припинення надання послуги з виплати пенсій через її відділення в разі, якщо регульовані державою тарифи на це не будуть підвищені, закликавши утриматися від таких кроків і виробити більш прийнятний варіант.

“Глава держави наголосив на неприйнятності таких рішень під час наради з міністром соціальної політики Андрієм Ревою, міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, в.о. гендиректора ПАТ“Укрпошта” Ігорем Смілянським і головою правління Пенсійного фонду Олексієм Зарудним”, – повідомляє в середу прес-служба Глави держави.

П.Порошенко зазначив, що можливе скорочення відділень “Укрпошти” викликає серйозне занепокоєння осіб, які мешкають у сільській місцевості. “Їм стало відомо про плани скоротити відділення “Укрпошти” в селах, вони вважають це, і я хочу підтримати їх, категорично неприйнятним. Державні підприємства повинні виконувати певні соціальні функції”, – підкреслив Президент.

Він додав, що навіть недержавні підприємства мають соціальну відповідальність. “Коли ми залишаємо людей наодинці без важливої ​​послуги – це неприйнятно і не може робитися в односторонньому порядку”, – підкреслив Глава держави.

Порошенко зазначив, що підтримує ініціативи щодо залучення нових сучасних методів роботи, зокрема, таких як інтернет-торгівля, і щодо послуг, де “Укрпошта” є монополістом.