Глава “Укрпошти” Смілянський подав у відставку

Генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський подав заяву про відставку.

Про це заявив 12 липня сам Смілянський.

Наголошується, що Смілянський подав заяву про відставку з датою до 31 серпня. 2 липня у нього закінчився контракт.

Смілянський заявив, що готовий продовжити контакт, якщо в ньому будуть дотримуватися наступні умови: можливість формування власної команди на ринкових зарплатах, політична незалежність, можливість реалізації шокових реформ, чітка стратегія.

“Мені хочеться вірити, що все буде добре і ми продовжимо реформи. Позитивним я вважаю те, що Кабмін вирішив схвалити мою кандидатуру на посаду гендиректора”, – сказав Смілянський.

Минулого тижня Кабмін затвердив Смілянського на посаді гендиректора національної поштової компанії. До того він керував підприємством у статусі виконуючого обов’язки. Згідно зі схваленим протокольним рішенням Кабміну від 5 липня, Мінінфраструктури у місячний термін зобов’язали забезпечити укладення контракту зі Смілянським.

Ігор Смілянський очолив “Укрпошту” 20 квітня 2016 року.

В кінці червня 2018 року уряд оголосив конкурс з відбору незалежних членів наглядової ради “Укрпошти”. Результати відбору повинні бути оприлюднені до 12 вересня.

На днях Смілянський був присутній на нараді з Президентом України Петром Порошенком, міністром соціальної політики Андрієм Ревою, міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, головою правління Пенсійного фонду україни Олексієм Зарудним, на якій розглядали питання скорочення кількості відділень в селах і необхідність змінити тарифи на доставку пенсій.