Путін передав Трампу пропозицію щодо нерозповсюдження зброї масового знищення

Президент Росії Володимир Путін повідомив, що передав американському колезі Дональду Трампу записку з пропозицією щодо нерозповсюдження ядерної зброї.

“Як найбільші ядерні держави ми несемо особливу відповідальність за міжнародну безпеку. Вважаю важливим, і ми говорили про це – налагодити діалог з проблематики стратегічної стабільності і нерозповсюдження зброї масового знищення”, – сказав глава російської держави на прес-конференції за підсумками саміту Росія – США.

“Ми передали американським колегам записку з рядом конкретних пропозицій на цю тему”, – заявив Путін.

Москва і Вашингтон повинні продовжувати співпрацю з усього комплексу військово-політичних питань, в тому числі, що стосуються американської системи ПРО, додав Путін.

Він повідомив, що необхідно спільно працювати по всьому комплексу “військово-політичного та разоруженческого досьє”. “Тут і продовження дії Договору про стратегічні наступальні озброєння, небезпечна ситуація навколо розвитку елементів глобальної системи американської протиракетної оборони, виконання договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності і тематика розміщення зброї в космосі”, – сказав російський лідер.