Cуд обере запобіжний захід третьому виконавцю убивства журналіста Сергієнка

Ще одному із виконавців убивства журналіста і громадського діяча Василя Сергієнка – “громадянину З.” – повідомлено про підозру, сьогодні суд обере йому запобіжний захід.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ у Facebook.

Зокрема, у повідомленні зазначається, що слідчі управління спецрозслідувань здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема в організації викрадення й умисного вбивства на замовлення з особливою жорстокістю активіста і журналіста Василя Сергієнка (ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 256, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 27, п. 3, 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 396, ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 194 КК України).

Напередодні у зв’язку з отриманням достатніх доказів участі у цій злочинній організації слідчі повідомили певному “громадянину З.” про підозру у вчиненні відповідних злочинів.

Окрім того, підкреслюється у повідомленні, вказаному громадянину, також інкримінується співучасть в інших злочинах, скоєних згаданою злочинною організацією – умисне протиправне заподіяння смерті, вчинене щодо викраденої людини, з особливою жорстокістю, на замовлення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, а також у незаконному проникненні у володіння особи із застосуванням насильства (ч. 1 ст. 255, п. 3, 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 162 КК України).

За інформацією департамента, сьогодні Печерський районний суд Києва має обрати підозрюваному запобіжний заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, журналіста і громадського діяча Василя Сергієнка побили та викрали з двору власного будинку у місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області 4 квітня 2014 року. Вранці наступного дня його тіло зі слідами насильницької смерті знайшли в ямі, закиданій сміттям.

У липні 2017 року прокуратура Черкаської області затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора та одного з виконавців викрадення і вбивства Сергієнка