Суд відмовився повертати Манафорту вилучені при обшуку записи

Суддя окружного суду округу Колумбія Емі Берман Джексон відмовилася повернути колишньому керівнику передвиборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту записи, вилучені при обшуку його будинку у Вірджинії.

Про це в четвер повідомило інформаційне агентство Bloomberg.

За даними агентства, в запиті Манафорт стверджував, що ордер на обшук його будинку в місті Олександрія, штат Вірджинія, не мав достатніх підстав для вилучення в якості доказу електронних пристроїв, особистих записів, а також банківських документів осіб, не пов’язаних з розслідуванням. Раніше суд відхилив прохання екс-глави передвиборного штабу Трампа перенести процес з Олександрії в Роанок (штат Вірджинія).

Манафорт виступає в якості відповідача по двох судових розглядів – в Олександрії і в окрузі Колумбія. У Вірджинії його звинувачують у приховуванні закордонних банківських рахунків, махінації зі своїми податками, відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків. Якщо Манафорт буде визнаний винним за всіма пунктами звинувачення, йому загрожує близько 270 років тюремного ув’язнення, однак спецпрокурор просить відправити його за ґрати на термін до п’яти років. У столиці екс-помічника Трампа звинувачують у “змові проти США”, “відмиванні” більше $30 млн, дачі неправдивих показань, недотримання законів про розкриття інформації про лобіювання інтересів України та роботи в якості незареєстрованого іноземного агента.

Манафорт увійшов до складу виборчого штабу Трампа в березні 2016 року, очолив його в червні, але вже 19 серпня був звільнений після того, як Київ звинуватив його в незаконному отриманні великих грошових сум з 2007 по 2012 рік. Екс-помічник Трампа з моменту пред’явлення йому 30 жовтня минулого року звинувачень в рамках розслідування, що проводиться Мюллером у зв’язку з російським втручанням у вибори в США в 2016 році, перебував під домашнім арештом. Однак суддя з округу Колумбія Емі Джексон прийняла рішення помістити 15 червня Манафорта під варту, пішовши назустріч спецпрокурору, яке підтверджує, що у нього є докази намагань відповідача надати вплив на потенційних свідків у своїй справі.

Зараз він знаходиться в слідчому ізоляторі в штаті Вірджинія.