НКРЕКП затвердила тарифи для «Київтеплоенерго» на відпуск електроенергії і виробництво теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила тарифи на відпуск електроенергії і виробництво теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 для комунальної компанії «Київтеплоенерго», яка керуватиме тепловими мережами та генеруючими активами столиці після завершення чинної угоди з «Київенерго».

Згідно з повідомленням прес-служби Київської міської держадміністрації, відповідне рішення регулятор ухвалив сьогодні 19 липня.
«Таким чином, на сьогодні «Київтеплоенерго» має всі необхідні дозволи та ліцензії для повноцінної роботи, і міська влада сподівається, що найближчим часом буде вирішене питання укладення угоди про постачання газу  з «Нафтогазом» для стабільного постачання послуг киянам» , – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що з 1 серпня тариф компанії на відпуск електричної енергії становитиме 182,83 коп./КВт-год; на виробництво теплової енергії для потреб населення – на рівні 783,09 грн/Гкал; на виробництво теплової енергії для надання релігійним організаціям послуг з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води – 476,04 грн/Гкал, установам, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів – 1 185,21 грн/Гкал і для потреб інших споживачів – 1 184,57 грн/Гкал.
Раніше в НКРЕКП відзначали, що ці тарифи практично не відрізняються від тарифів для компанії «Київенерго».
Майно енергетичного комплексу Києва було передано в управління «Київенерго» за угодою з КМДА від 27 вересня 2001 року.

Термін дії угоди минув 31 грудня 2017 року, але Київрада продовжила його спочатку до 26 квітня 2018 року, щоб опалювальний сезон 2017-2018 років пройшов у нормальному режимі, а 24 квітня ухвалила рішення розділити процес передачі майна на два етапи – до 1 травня 2018 року передати майно теплового господарства, а до 1 серпня – генеруючі об`єкти (ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, завод «Енергія»). Таке рішення було пов`язане з тим, що Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, не затвердила тарифи на тепло і електроенергію для нового оператора – «Київтеплоенерго».