В Донецькій області почалося будівництво ретрансляційної телевежі

В Донецькій області почалося будівництво ретрансляційної телевежі, яка буде покривати україномовними телерадіоканалами територію області, в тому числі її окуповану частину.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

Будівництво ведеться на території, підпорядкованій Селидівській міській раді.

“Вже розчистили майданчик під будівництво, зараз закладають фундамент під опори і незабаром приступлять до складання металевих конструктивів. За словами гендиректора Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Петра Семерея, за планом роботи повинні бути завершені до кінця листопада”, – написав Куць.

Напередодні повідомлялося, що Національна рада України з питань телерадіомовлення видала нові дозволи на тимчасове мовлення за спрощеною процедурою на тимчасово підконтрольних територіях в Донецькій області та в Криму.

Дозвіл на тимчасове мовлення отримали: Чорноморська телерадіокомпанія (Чаплинка, Херсонська область), UA:Крим (Чаплинка, Херсонська область), 5 канал (Чаплинка, Херсонська область, Донецька область), Телеканал “Прямий” (Донецька область), Вільне радіо (Донецька область), Країна ЧС (Донецька область).

У січні 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон України “Про внесення змін у деякі закони України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України”.