Рада ратифікувала фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком щодо розвитку інфраструктурних проектів

За відповідне рішення – законопроект «Про ратифікацію Фінансової угоди (проект “Програма розвитку муніципальної інфраструктури України”) між Україною та Європейським інвестиційним банком», реєстр.№0075 проголосувало 261 депутатів.

Перший заступник Голови Комітету у закордонних справах, народний депутат України з фракції «Блоку Петра Порошенка» Іванна Климпуш-Цинцадзе виступаючи з парламентської трибуни розповіла, що в результаті ратифікації Фінансової угоди та подальшої її реалізації Європейський інвестиційний банк надасть Україні кредит у розмірі 400 млн. євро.

«Кошти підуть на фінансування державних інфраструктурних проектів у середніх і великих містах України. Основна спрямованість таких проектів – захист, відновлення та запобігання погіршенню стану об’єктів комунального господарства з поліпшенням їх енергоефективності», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона також зазначила, що за наслідками розгляду законопроекту на засіданні 27 січня 2016 року Комітет одноголосно ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти згаданий проект Закону в цілому та ратифікувати зазначену Фінансову угоду.

Інформаційне агентвство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.