США нададуть Україні додатково $78 млн

Україна отримає від США додатково 23,6 млн доларів на підвищення прозорості управління і 54,4 млн доларів – на забезпечення сталого економічного розвитку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Україна отримає додатково майже 78 млн доларів від уряду США на підвищення прозорості правління та забезпечення сталого економічного розвитку, – говориться в повідомленні.

Як відзначили в МЕРТ, 22 серпня Кабмін прийняв рішення про підписання додаткових документів до Угоди щодо виконання завдань у сфері розвитку між урядами України та США від 17 вересня 2014 року.

Відповідні розпорядження розроблено у зв’язку з тим, що уряд США збирається виділити додаткові кошти для реалізації передбачених угодою цілей.

Підписання додаткової угоди щодо забезпечення сталого економічного розвитку дозволить додатково отримати від США 54,4 млн доларів. Ці кошти підуть на забезпечення доступності інвестиційної діяльності середнього класу в Україні, зміцнення потенціалу приватного сектора економіки, підвищення енергоефективності української економіки та її енергетичної безпеки, збільшення обсягів сільськогосподарського виробництва.

Таким чином загальний обсяг технічної допомоги, спрямований на зазначені цілі в рамках угоди, з урахуванням додаткових коштів, складе більше 139 млн доларів.

Додаткова угода про допомогу в реформуванні управління дозволить додатково отримати від США 23,6 млн доларів. Кошти спрямують на поліпшення законодавчого середовища відповідно до стандартів ЄС, вдосконалення функцій громадянського нагляду та участі громадян у процесах управління, а також зростання рівня підзвітності уряду громадянам і верховенства права.

Загальний обсяг технічної допомоги в рамках цієї угоди з урахуванням додаткових коштів складе більше 62 млн доларів.