ГПУ повідомила про підозру начальнику ДФС у Вінницькій області

Генеральна прокуратура повідомила про підозру начальнику головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслану Осмоловському.

Про це із посиланням на прес-службу ГПУ повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні в цьому провадженні оголошено про підозру начальнику Головного управління ДФС у Вінницькій області О. у здійсненні кримінальних правопорушень, а також ще двом активним учасникам злочинної організації Н. та Ч., одного з яких оголошено в розшук», – повідомили агентству у відомстві.

У Генпрокуратурі розповіли, що здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактами створення злочинної організації для скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

Зокрема, йдеться про зловживання службовим становищем посадовими особами органів ДФС, умисне ухилення від сплати податків суб’єктами господарювання під час експортно-імпортних операцій і отримання хабарів.

Як зазначили в ГПУ, в результаті порушень податкового законодавства та законодавства у сфері ведення зовнішньоекономічної діяльності злочинне угруповання під керівництвом посадових осіб органів ДФС завдало державі збитків на суму понад 300 мільйонів гривень.

У відомстві розповіли, що суд уже обрав одному з учасників злочинної організації Ч. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 50 мільйонів гривень.