Британія підготувала правове підгрунтя для збереження санкцій проти РФ після виходу з ЄС – посол України

Посол України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії Наталія Галібаренко заявила, що Британія підготувала правове підгрунтя для збереження санкцій проти Росії, запроваджених на рівні ЄС, після Brexit.

Про це посол сказала у Києві під час засідання прес-клубу МЗС.

Вона зазначила, що після виходу Британії з ЄС раніше запроваджені Євросоюзом обмежувальні заходи проти інших країн не будуть автоматично збережені.

”Автоматично санкції для Британії не будуть діяти, тому Британія розробила своє санкційне законодавство. І воно вже готове і навіть внесене в парламент”, – сказала посол.

У зв`язку з цим Галібаренко уточнила, що ці законодавчі акти ухвалюватимуть після виходу Британії з ЄС.

”Британці заклали дуже просту логіку: інкорпорувати у санкційний режим всі ті санкції, які діють в рамках міжнародних організацій, членом яких була Велика Британія і які вона підтримала. Тобто на рівні ООН і на рівні Європейського Союзу”, – сказала посол.

”Будуть інкорпоровані санкції, які нас хвилюють щодо Російської Федерації, тобто все те, що діяло в рамках ЄС, увійде в законодавство Великої Британії”, – додала Галібаренко.

Також вона зауважила, що британська влада планує доповнювати санкційні списки на власний розсуд. Йдеться як про фізичних, так і про юридичних осіб.
Вихід Великої Британії з ЄС запланований навесні 2019 року.