“Зоря” програла “Лейпцигу” та покинула Лігу Європи

В Лейпцигу місцевий однойменний клуб приймав луганську “Зорю” у матчі у відповідь плей-офф кваліфікації Ліги Європи.

“Лейпциг” – “Зоря” 3:2 (перший матч – 0:0)

Гол: Кунья, 7, Агустен, 69 – Рафаель, 35, Гордієнко, 48, Форсберг, 90 (пен)

“РБ Лейпциг”: Мвого, Лаймер (Брума, 79), Конате (Форсберг, 59), Орбан, Клостерманн, Забитцер, Кампли, Ильзанкер, Кунья, Поульсен (Огстен, 59), Вернер

“Зоря”: Луїс Феліпе, Тимчик, Вернидуб, Переймів, Михайличенко, Харатін, Сілас, Кабаев, Гордієнко (Кочергін, 68), Караваєв, Рафаель (Прийма, 80)

Перший матч завершився нульовою нічиєю. Але гра проходила при повному тиску “Лейпцига” на ворота українців. І всі чекали продовження подібного сценарію і німецькою матчі. І прогноз виявився вірним – німці на класі володіли м’ячем, катали його вздовж і впоперек штрафної суперника і багато били. І цілком заслужено відкрили рахунок. Кунья вирішив з лінії штрафного майданчика пробити низом, м’яч рикошетом влетів у кут воріт Феліпе.

У “Зорі” відверто мало виходило попереду. Позиційно гості атакували мало, а контратаки рідко виходили цікавими. Але одна з них спрацювала. Караваєв навісив справа і Рафаель головою забив такий важливий виїзний гол. Під кінець тайму “Зорю” врятувала від другого голу поперечина, яка зіграла після дальнього удару Вернера.

Другий тайм почався з сюрпризу. “Зоря” ще раз зуміла втекти в контратаку, яку завершив пасом-ударом Караваєва і результативним підкатом Гордієнко. Господарі, поступаючись в рахунку, почали люто накинулися на штрафну “Зорю”.

Деякий час гостям вдавалося втримувати переможний рахунок на табло. Але через майже 20 хвилин Огустен, який нещодавно вийшов на поле, в дотик замкнув пас з центру і повернув свою команду в боротьбу за групу Ліги Європи. І спочатку здалося, що “Лейпциг” доб’ється свого, коли м’яч опинився в сітці воріт після добивання Агустена. Але суддя свиснув офсайд під час удару форварда. І також впевнено рефері трохи пізніше вказав на “точку” після гри рукою Вернидуба в своїй штрафній. До м’яча підійшов Форсберг і точно пробив Феліпе.