Пілотний проект з впровадження електронного чека (e-Receipt) запущено

Державна фіскальна служба запустила пілотний проект з впровадження електронного чека (e-Receipt).

Про це повідомили у прес-службі Європейської Бізнес Асоціації, передає Новое Время.

Як йдеться у повідомленні, цей проект є складовою частиною пілотного проекту щодо застосування новітніх моделей для реєстрації розрахункових операцій та проекту Міністерства Фінансів України «Податки – це просто».

Для фіскалізації розрахунків передбачено технологічне рішення, яке не вимагає обов’язкового застосування традиційних реєстраторів і друку паперових чеків, і може бути встановлено на будь-який електронний пристрій. Сам фіскальний чек можна буде перевірити у відкритій частині електронного кабінету ДФС.

«Використання новітніх технологій з метою фіскалізації операцій замість традиційних касових апаратів вже давно застосовуються в низці високорозвинених європейських держав. Таке рішення не тільки повністю відповідає духу часу, але і буде сприяти збереженню ресурсів підприємців на використання касових апаратів», – сказала менеджер Комітету побутової електротехніки Європейської бізнес Асоціації Вікторія Куликова.

Раніше Кабмін підвищив поріг річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів і послуг, які можна проводити без застосування реєстратора розрахункових операцій.

13 червня, Кабмін спростив обслуговування і ремонт реєстраторів розрахункових операцій (РРО) і почав експеримент з використання різних пристроїв в якості касових апаратів.