МЗС України рекомендує громадянам держави утриматись від поїздки до Індії

У зв’язку із сильними опадами та спричиненими ними повенями й зсувами ґрунту, складною антисанітарною та епідеміологічною ситуацією, а також перебоями в роботі авіаційних, автомобільних та залізничних транспортних мереж в індійському штаті Керала зберігається високий рівень небезпеки.

Про це повідомили у МЗС України.

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які мають намір відвідати Південно-Західні регіони Індії (у тому числі штат Керала), утриматися до стабілізації ситуації від поїздок до зазначених регіонів.

У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, рекомендуємо громадянам України звертатися до Посольства України в Республіці Індія за номерами телефонів +9111 2614 6041; +91 9205507157, на адресу електронної пошти: emb_in@mfa.gov.ua, або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України: +38(044) 238 16 57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

До теперішнього моменту число загиблих в результаті повеней за час сезону дощів в Індії перевищило 1400 осіб. У найбільш постраждалому від стихії штаті Керала загинули 488 осіб.