Депутата Дніпропетровської облради викрито на одержанні 12 тис. дол. хабара – прокуратура

Депутата Дніпропетровської обласної ради (фракція УКРОП) викрито на одержанні 12 тис. дол. неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

Згідно з повідомленням, досудовим розслідуванням встановлено, що депутат обласної ради, яка водночас є засновником та директором ТОВ «Експерт Груп», навесні 2018 року вже одержала від громадянина першу частину неправомірної вигоди в розмірі 6 тис. дол. за здійснення впливу на рішення та дії посадових осіб Держгеокадастру у Дніпропетровській області, а саме отримання розпорядження на розробку проекту землеустрою та в подальшому затвердження даного проекту.

«10 вересня під час контрольованої передачі другої частини обумовленої суми хабара в розмірі 6 тис. дол. злочинну діяльність чиновниці зупинено правоохоронцями. На даний час проводяться невідкладні слідчі дії», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військовою прокуратурою вирішується питання про затримання депутата облради в порядку ст. 208 КПК України, планується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369‑2 (зловживання впливом) КК України, та готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.