Підозрюваних у замаху на Скрипалів упізнав російський агент

Підозрюваних у замаху на Скрипалів Петрова і Боширова упізнав завербований російський агент.

Про це повідомляє Daily Express з посиланням на свої джерела.

Зазначається, що кодове ім’я завербованого агента – Аполлон, він працював в посольстві Росії в Римі і займався збором секретних даних про діяльність НАТО. У матеріалі наголошується, коли на нього вийшли агенти, Аполлон заявив про бажання емігрувати через невдоволення політикою президента РФ Володимира Путіна. На початку квітня його вивезли до Великої Британії.

Аполлон розповів про “міжнародну шпигунську мережу Москви” і впізнав на відео підозрюваних – Олександра Петрова і Руслана Боширова.

За даними видання, Аполлон підтвердив інформацію – Петров і Боширов є співробітниками Головного розвідувального управління РФ, він назвав їхні справжні імена. Джерела повідомили, що розвідка чотири місяці перевіряла їхні зв’язки і маршрути, тільки після цього частково розкрила інформацію про них.

Про “справу Скрипалів”
5 вересня глава британського уряду Тереза Мей поінформувала парламент про висновки розслідування інциденту в Солсбері, заявивши, що в замаху на Скрипалів підозрюють двох росіян, яких британські спецслужби вважають агентами ГРУ. У свою чергу Скотленд-Ярд опублікував серію фотографій, імовірно двох росіян, підозрюваних в отруєнні Скрипалів. За даними слідства, вони подорожували по країні з російськими паспортами під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов.

За версією британської сторони, 4 березня колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль, засуджений у РФ за шпигунство на користь Великобританії, і його дочка Юлія піддалися в Солсбері впливу бойового нервово-паралітичної речовини сімейства “Новачок”. Лондон виступив з твердженням, що Москва з високою часткою ймовірності причетна до цього інциденту. Росія категорично відкинула всі спекуляції на цей рахунок, вказавши, що програм розробки такої речовини ні в СРСР, ні в РФ не існувало.