США готові продовжити допомогу Україні по зміцненню обороноздатності

Сполучені Штати готові обговорити з офіційним Києвом можливість зміцнення обороноздатності України, заявив в суботу, 15 вересня, спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер.

За його словами, незважаючи на те, що обороноздатність України посилилася, в ній як і раніше є прогалини, і Вашингтон може надати Києву сприяння в їх усуненні.

“Ми готові сісти з Україною і обговорити, які у них є потреби”, – запевнив Волкер на брифінгу в рамках зустрічі “Ялтинська європейська стратегія”.

Американський спецпредставник по Україні також наголосив на неможливості виконати всі умови Росії, які, на її думку, необхідні для врегулювання війни на Донбасі. Одним з них Волкер назвав вимогу вести прямі переговори з керівництвом самопроголошених республік “ДНР” і “ЛНР”.

Курт Волкер вважає, що Києву необхідно продовжити дію закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областях, оскільки його призупинення дасть Росії привід для закидів на адресу України.

Він в черговий раз підкреслив важливість збереження європейських санкцій проти РФ, підкресливши при цьому, що Брюссель повинен бачити, “що Україна рухається вперед”.