ЄЦБ представив нові банкноти номіналом 100 та 200 євро

Європейський центральний банк (ЄЦБ) представив нові банкноти номіналом 100 та 200 євро.

Як заявив член правління ЄЦБ Ів Мерш під час презентації у понеділок, 17 вересня, у Франкфурті-на-Майні, вони є набагато захищенішими, ніж старі купюри цих номіналів.

Громадяни зможуть використовувати нові банкноти з 28 травня наступного року, коли їх запустять в обіг. Цього часу достатньо, щоб поліція, банки, продавці та виробники торговельних автоматів підготувалися до введення в обіг нових банкнот, пише DW.

Як стверджують у ЄЦБ, купюри мають дуже високий рівень захистуЯк стверджують у ЄЦБ, купюри мають дуже високий рівень захисту

Нові банкноти матимуть ті ж елементи захисту, що й нові купюри номіналом 50 євро, які були випущені у 2017 році. Зокрема, на банкнотах буде розміщений портрет Європи у вигляді голограми та водяного знаку. Новими будуть символи євро в позначенні номіналу банкнот, зазначає агентство AFP.

Банкнота номіналом в 100 євро є другою найважливішою банкнотою в Єврозоні після купюри в 50 євро. За даними ЄЦБ, на неї припадає 13 відсотків обігу усіх банкнот та 23 відсотки вартості. На банкноти номіналом 200 євро припадає лише один відсоток обігу та чотири відсотки вартості. Нагадаємо, ЄЦБ планує поступово вилучати з обігу купюри номіналом 500 євро.