Дев’ять динамівців обіграли Арсенал

Динамо зустрічалося з Арсеналом-Київ у столичному дербі в рамках 10 туру УПЛ. 

Перед грою з Арсеналом-Київ напруга навколо Динамо пригасла. Команда здобула дві “сухі” перемоги, а Олександр Хацкевич тимчасово розв’язав проблему в центрі нападу. Продовження позитивної серії не викликало сумнівів – суперник безнадійно перебував на останньому місці турнірної таблиці і залишився без головного тренера.

Динамо прогнозовано заволоділо ініціативою. Добре виглядав завдяки активності Кендзьори правий фланг, лідером атак “біло-синіх” став Циганков. Саме ці футболісти створювали найбільше проблем номінальним господарям. Польський фулбек класно підігрував партнерам – після його скидок “динамівці” декілька разів пробивали по воротах. Віктор небезпечно виконав штрафний, а згодом голом завершив ефектну комбінацію – арбітр скасував взяття воріт через офсайд, якого не було й близько.

Арсенал-Київ також відповідав своїми моментами. Шанси відзначитися мали і Семенюк, і Сагуткін, а Гринь взагалі зі штрафного влучив у поперечину. Відразу після останнього епізоду “каноніри” пропустили – Морозюк вдало подав з правого флангу, а Дуелунд в дотик переправив м’яч у ближній кут. Цей гол став дебютним для данського хавбека в футболці Динамо та єдиним у сьогоднішньому матчі.

Динамо пішло на перерву з мінімальною перевагою в рахунку, а другий тайм розпочало атаками. Все йшло непогано: виникали моменти, назрівав другий гол. Однак інтриги вирішив додати Бущан. Георгій нарешті отримав шанс у воротах киян, але на 53 хвилині заробив безглузде вилучення. Голкіпер вийшов за межі штрафного майданчика на перехоплення, але не встиг і сфолив проти Гриня – справедлива червона картка.

У меншості Динамо довелося сісти в оборону. Арсенал-Київ намагався підтискати фаворита, але “біло-сині” загалом тримали все під контролем. Шабанову здалося, що все занадто легко – на 75 хвилині він грубо кинувся в ноги Гриня. Невиправдані грубощі в центрі поля – ще одне вилучення. Динамо залишилося вдев’ятьох і без тренера – Олександра Хацкевича за апеляції відправили на трибуни.

“Каноніри” до фінального свистка намагалися врятувати гру, затиснувши опонента біля його воріт. М’яч від стегна Гриня ледь не залетів у дев’ятку, небезпеку створили ще декілька дальніх пострілів, але відігратися Арсенал не зумів. Динамо вистояло важку перемогу, хоча в першому таймі все складалося дуже добре.

Динамо набрало 23 очки і скоротило відставання від Шахтаря до 4 пунктів, а Асренал-Київ з 4 балами залишився на дні турнірної таблиці УПЛ.

Україна. УПЛ, 10 тур

Арсенал-Київ – Динамо – 0:1

Гол: Дуелунд, 35

Вилучення: Бущан, 53, Шабанов, 75