Ситник: Справа Мартиненка налічує декілька сотень томів

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ІА «Центр новин» та газеті “Правовий тиждень” повідомив Директор НАБУ Артем Ситник.ситник 1

Артем Ситник розповів, що ГПУ нарешті передала НАБУ провадження щодо Миколи Мартиненка, і дана справа складається з декілька сотень томів.

«Томів провадження набагато більше – декілька сотень. Зараз все на стадії – прийняття остаточних рішень. Нещодавно прочитав трохи істеричний виступ адвоката Мартиненка. Це не зовсім робота адвоката робити такі заяви. По-перше, це розслідування пов’язане з дуже великою кількістю міжнародних правових доручень, різні країни з нами співпрацюють у цьому напрямку. Наприклад, Швейцарія, Чехія, Австрія. З ГПУ нам передали матеріали в квітні, а питання щодо їх витребування постало в лютому. Детективи почали розслідування ще в грудні. Вийшли на певні обставини, і побачили, що є ряд кримінальних проваджень, які перетинаються з нашим розслідуванням. Тому детективами було ініційовано витребовування цих кримінальних проваджень. На жаль, ця процедура вже перейшла в публічну площину», – сказав Ситник.

Він додав, що Мартиненко вже побував на допиті.

«Поки що він допитаний як свідок. Незважаючи на те, що для такого непростого розслідування минуло небагато часу (з 4 грудня – ред.), у даному кримінальному провадження молоді детективи показали значний результат, про який ви скоро почуєте», – відзначив директор Антикорупційного бюро.

Щодо інших гучних справ, Ситник розповів, що НАБУ розслідує справу щодо «Укрнафти».

«Провадження щодо «Укрнафти» розслідується НАБУ, щоправда розслідування розпочалося нещодавно, тому давати прогнози щодо його перебігу я поки не готовий. Зачекайте трохи. Хочу ще додати, що я неодноразово казав, що мене особисто не задовольняє та кількість проваджень, яку ми розслідуємо. Але це зважаючи на ту кількість детективів, яких ми набрали, а ресурс обмежений. Тому зараз ми будемо проводити третю хвилю набору детективів, роботи дуже багато», – додав Ситник.

Повне інтерв’ю Директора Антикорупційного бюро Артема Ситника читайте в свіжому номері юридичної газети “Правовий тиждень”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.