Лещенко: Інтерпол скасував розшук соратника Януковича Іванющенка

Інтерпол зняв з міжнародного розшуку близького соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка.

Про це у вівторок заявив народний депутат від БПП Сергій Лещенко під час брифінгу у кризовому медіа центрі, повідомляє “Українська правда“.

За його словами, Іванющенко вживав різноманітних заходів, щоб вільно пересуватися по світу після того, як його оголосили в міжнародний розшук.

“Його дружина і родина мешкає в Монте-Карло. Можливо, в найбільш дорожчому місті Європі. Відповідно, він давно хотів долучитися до родини, бо звик жити в такий спосіб”, – сказав Лещенко.

Він розповів, що українським судом була видана санкція на арешт Іванющенка, що стала підставою для оголошення Інтерполом розшуку. За словами Лещенка Іванющенко “знайшов спільників у владі”, які допомогли йому.

“Віднині Іванющенко не є в міжнародному розшуку Інтерполу. Інтерпол змінив його статус. Раніше в нього був статус “арешт з метою екстрадиції”, зараз в нього статус “встановлення місцезнаходження”, – сказав Лещенко.

“Це означає, що пан Іванющенко може в’їхати у будь-яку країну Європу”, – сказав він.

За словами Лещенка Іванющенка зняли з міжнародного розшуку 19 квітня 2016 року на підставі того, що Дніпровський районний суд Києва “всупереч будь-яким правилам” закрив його справу.

Як відомо, у травні начальник управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що слідчі Генпрокуратури досі не отримали відповіді від Інтерполу з приводу того, чи перебуває в міжнародному розшуку екс-регіонал Юрій Іванющенко.

Новий генпрокурор Юрій Луценко 30 травня повідомив, що справи про закупівлі газовидобувних вишок екс-міністром енергетики Юрієм Бойком і про незаконну розтрату “кіотських” грошей регіоналом Юрієм Іванющенком гальмуються через неможливість провести експертизу витрат коштів у цих випадках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.