Міністр інфраструктури України планує йти в політику

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що після завершення роботи на нинішній посаді планує йти в політику.

Про це він сказав в ефірі “Громадського“.

Омелян розповів, що раніше, після того, як завершить роботу в Міністерстві інфраструктури, збирався приділити більше уваги своїй родині. Однак після того, як НАБУ порушило проти нього кримінальну справу, звинувативши у незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації, у Омеляна визріло рішення йти в політику.

Пропозиції від політичних сил вже надходять, проте міністр поки не визначився. Він зізнався, що в “Блок Петра Порошенко” його не кликали, хоча він вважає важливим, щоб чинний президент України залишився на другий термін.

“Я людина лояльна, людина командна, тому для того, щоб розглядати серйозно будь-які інші пропозиції, я спочатку маю підбити підсумки з тією командою, з якою я зараз працюю (Омелян є членом “Народного фронту”- ред.)” , – заявив Омелян.

13 вересня Національне антикорупційне бюро повідомило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

За даними бюро, витрати чиновника істотно перевищують його доходи. Сам міністр всі звинувачення заперечує”.

14 вересня Солом’янський райсуд Києва відпустив Омеляна на поруки міністра молоді та спорту Ігоря Жданова і нардепа Федора Бендюженка, проте зобов’язав здати паспорти.

19 вересня, Солом’янський районний суд Києва заарештував майно міністра інфраструктури.

НАБУ оприлюднило фрагменти листування Омеляна, які, на думку слідчих, вказують на приховування ним своїх активів. Публікація зроблена “з урахуванням суспільного резонансу”.