США ініціюють продовження проведення реформ Абромавичусом

США хотіли би, щоб ініційовані Айварасом Абромавичусом реформи мали продовження для кращого майбутнього України.Про це заявив у середу під час брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає «Укрінформ».

“Айварас Абромавичус є одним із лідерів, який поставив інтереси України над власними. Він реалізував важливі реформи, і ми хотіли би бачити продовження цих реформ”, – зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

При цьому Кірбі підкреслив, що в Вашингтоні вважають важливим, щоб українські лідери забули про свої розбіжності й спрямували всі зусилля на те, щоб країна мала довготривалий прогрес, просуваючи життєво важливі реформи. Він також зауважив, що в цьому Україна може розраховувати на дружню підтримку Сполучених Штатів.

Нагадаємо, 3 лютого Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус прийняв рішення подати у відставку і закликав Парламент проголосувати з цього питання вже завтра. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

Президент Петро Порошенко вважає, що міністр економіки Айварас Абромавчус має залишитись працювати в уряді.

Також, посли ключових країн Євросоюзу, США та Канади виступили з різкою заявою, в якій висловили глибоке розчарування ймовірною відставкою міністра економіки Айвараса Абромавичуса.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.