Єврокомісія: кількість нелегальних мігрантів у Німеччині невідома

Число нелегальних мігрантів, які щодня прибувають до Німеччини, більше, ніж це представляється за даними статистики.

Про це пише видання Die Welt, посилаючись на внутрішній документ Єврокомісії.

В середньому щодня в Німеччині 460 іноземців офіційно подають прохання про надання їм притулку, однак частина міграційних потоків здійснюється в “сірій зоні” і не підтверджується офіційними документами. Жодних достовірних і “серйозних” статистичних даних про те, що відбувається в цій зоні немає, йдеться в документі. Більшість нелегальних мігрантів прибуває в Німеччину з Сирії, Іраку, Нігерії, Афганістану, Туреччини та Ірану.

Тим часом в Німеччині в поточному році різко скоротилося число нових шукачів політичного притулку. З початку січня до кінця вересня 2018 року мігранти подали 124405 первинних прохань, що на 17,6 відсотка менше, ніж за аналогічний період 2017-го, повідомило в четвер, 18 жовтня, Федеральні відомства з міграції та біженців (BAMF).

За перші дев’ять місяців 2018 року Німеччина на підставі Дублінської угоди повернула в інші країни ЄС 7208 мігрантів. Скоротилася і кількість незаконних в’їздів на територію ФРН. За період до 9 жовтня федеральна поліція запобігла 32124 нелегальних в’їзду в країну. За весь 2017 рік таких випадків було 50154, а в 2016-му – 111843, повідомляє федеральна поліція.