НАТО відкриє представництво в Україні

Верховна рада ухвалила проект Закону України «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні», реєстр. № 0082. За відповідне рішення проголосувало 251 депутат.

Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства “Центр новин”.

Перший заступник Голови Комітету у закордонних справах, народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Іванна Климпуш-Цинцадзе виступаючи з парламентської трибуни розповіла, що законопроектом пропонується ратифікувати Угоду між Урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні, учинену 22 вересня 2015 року у м. Києві, що створить договірно-правові основи діяльності.

Представництва НАТО в Україні на основі об’єднання Офісу зв’язку НАТО в Києві та Центру інформації та документації НАТО в Україні.

«Це безпрецедентний крок щодо створення в Україні представництва НАТО. І за всю історію існування Північно-атлантичної організації, таке представництво створюється вперше в Україні. Тим самим це підкреслює особливість нашого взаємопартнерства. Ще одним ключовим моментом є координація всіх проектів, які фінансуються НАТО. Зокрема, трастових фондів в рамках програми безпеки, також через представництво НАТО будуть реалізовуватися цілі і завдання всіх цих проектів», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Інформаційне агентство “Центр новин”

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.