Порошенка: “вибори” на Донбасі не будуть визнані жодною країною

Президент України Петро Порошенко заявив, що Російська Федерація (РФ) взяла безпосередню участь в організації так званих “виборів” в окупованих районах Донецької та Луганської областей чим підтвердила свою участь в окупації.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

За словами Порошенка, “вибори” в “ЛНР” та “ДНР” не будуть визнані жодною країною.

“Ці вибори не будуть визнані ніким. Вони не підпадають під стандарти українського законодавства. Вони проводяться під дулами російських автоматів на окупованій території. Вони є категорично неприйнятними. Безпекові умови не створені”, – заявив президент.

Зазначається, що у понеділок, 12 листопада, у Відні на засіданні Постійної Ради ОБСЄ питання “виборів” в “Л/ДНР” буде позачергово винесено в порядок денний.

Крім того, президент заявив, що Україна розпочала консультації в Раді Безпеки ООН в Нью-Йорку з постійними членами Ради Безпеки.

“Ми забезпечили, щоб це питання незаконного проведення так званих виборів було внесено у порядок денний засідання Ради міністрів ЄС у закордонних справах. На найближчому засіданні Комітету міністрів Ради Європи це питання також внесено у порядок денний”, – розповів Порошенко.

Президент наголосив, що вже в найближчі години він чекає засідання країн Великої сімки, і реакції українських партнерів по Європейському Союзу, партнерів зі Сполучених Штатів Америки, Канади і всього світу.