ЗМІ повідомили нові подробиці про агента ГРУ в Австрії

У ймовірного агента російської військової розвідки в Австрії не було доступу до секретних документів.

Про це повідомила австрійська газета Kleine Zeitung.

За її відомостями, цей офіцер в 1974 році закінчив Терезіанську військову академію у Відні, потім проходив службу в танкових військах, деякий час перебував на Голанських висотах і на Кіпрі в рамках місій ООН.

Ще пізніше його перевели в Зальцбург в частину протиповітряної оборони (ППО), а в 1990 році – в міністерство оборони Австрії, розташоване в районі Россано у Відні. Там він спочатку служив в управлінні, яке займається розробкою приписів і настанов, а з 2008 року аж до свого звільнення в запас у званні полковника в 2013-му – в управлінні структурного планування.

Колишній офіцер був затриманий в ніч на 10 листопада і допитаний, повідомив представник прокуратури Зальцбурга Роберт Хольцляйтнер. За даними Kleine Zeitung, його затримали у федеральній землі Верхня Австрія на півночі країни, цей захід обгрунтована “загрозою скоєння злочину і загрозою втечі”.

Рішення про його попереднє ув’язнення повинно бути прийнято на початку наступного тижня. Обвинуваченому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль в телефонній розмові зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим відкинула висунуті Москвою на адресу Відня звинувачення в “мегафоній дипломатії”.

“Дії федерального уряду Австрії ґрунтуються на чітких фактах”, – заявила вона.