Пекін може розмістити в Тибеті і Південнокитайському морі нову лазерну зброю

Пекін в осяжному майбутньому може розмістити на території Тибетського автономного району (ТАР, південний захід КНР) і на островах в Південнокитайському морі нові лазерні мобільні установки LW-30, які будуть займатися перехопленням несанкціонованих літаючих апаратів і здатні нейтралізувати самонавідні ракети, а також перехопити бомби.

Про це з посиланням на обізнане військове джерело повідомила газета Global Times.

“Система призначена для виявлення і поразки невеликих цілей з ефективною відбиваючою поверхнею менш 1 кв. метра, що летять на невеликій висоті (нижче 1 км) з порівняно невисокою швидкістю (менше 200 км на годину), – наводить видання слова відомого в Китаї авторитетного експерта з ракетних технологій Сун Чжунпина. – Ці озброєння можуть бути розгорнуті на Тибетському нагір’ї або на архіпелагах в Південнокитайському морі”.

За словами фахівця, такі установки будуть з високим ступенем ефективності припиняти спроби шпигунства і тероризму у відповідних регіонах. “З технічної точки зору LW-30 вже практично остаточно доопрацьовано і незабаром може надійти на озброєння”, – відзначають автори видання.

Нове озброєння створено конструкторами китайської корпорації аерокосмічної науки і промисловості. Воно укомплектовано радаром, лазером і броньованою машиною забезпечення. Як стверджують розробники, ця мобільна установка в рівній мірі добре пристосована як до умов гірської місцевості, так і до роботи в регіонах з високим атмосферним вологістю.