Путіна заставили пройти через металошукач в Сінгапурі

Дивний епізод стався 14 листопада на саміті Росія-АСЕАН в Сінгапурі. Президента Росії Володимира Путіна, який прибув в торгово-виставковий центр Suntec, охорона направила для проходу через рамку металошукача.

Російські журналісти кажуть, що багато хто навіть завмерли, спостерігаючи таку нестандартну ситуацію. У наступну мить обстановка ще більше стала незручною, оскільки металошукач задзвенів, що означало наявність у російського президента з собою якогось металевого предмета.

Путина заставили пройти через металлоискатель в Сингапуре: он зазвенел

“Це була без перебільшення унікальна ситуація”, – описав побачене журналіст “Комерсанта” Андрій Колесніков. Він підкреслив, що на заходах, в яких беруть участь вищі посадові особи держав, для них завжди організовують додатковий прохід і, природно, не перевіряють металошукачами.

“Але тут все вийшло принципово інакше. Президента Росії зобов’язали пройти крізь рамку, і мабуть, не випадково”, – зазначив кореспондент.

За його словами, після того, як металошукач задзвенів, багато хто очікував, чи піде охорона на наступний крок і попросить російського президента вийняти з кишені предмет, на який зреагував прилад. Але, співробітники безпеки цього не зробили. Тепер багато хто розмірковує, що було в кишенях у Путіна.

Цікаво, що казуси з російською делегацією в Сінгапурі на цьому не закінчилися. Помічникові російського президента Юрію Ушакову влаштували особистий огляд в автобусі, коли він готувався зустрічати Володимира Путіна біля трапа літака.