СБУ затримала «телефонних терористів» в Києві та Одесі

Співробітники Служби безпеки України затримали в Києві та Одесі двох зловмисників, які зробили завідомо неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру.

Як повідомляє прес-служба Головного управління СБУ в Києві та Київській області, оперативники СБУ спільно з поліцією викрили уродженця міста Березань Баришівського району Київщини, який двічі погрожував здійснити вибухи у столичних торговельно-розважальних центрах.

“Правоохоронці затримали зловмисника в Києві на одній із зупинок громадського транспорту після здійснення чергового неправдивого «повідомлення».У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України чоловіку оголошено про підозру в скоєнні злочину, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, в Одесі співробітники Управління Служби безпеки України в Одеській області спільно з поліцією викрили «аноніма», який з хуліганських мотивів погрожував здійснити низку вибухів на різних інфраструктурних об’єктах міста.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1. ст. 259 Кримінального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

СБ України нагадує, що незалежно від мотивів «телефонних терористів» їхні дії караються позбавленням волі на строк від 2 до 6 років. За повторний дзвінок зловмисника може бути засуджено терміном від 4 до 8 років.

Крім того «аноніму» доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від його протиправних дій.