Майно екс-Міністра екології та природних ресурсів України М. Злочевського перебуває під арештом – ГПУ

Генеральною прокуратурою України до суду внесено клопотання про накладення арешту на майно колишнього Міністра екології та природних ресурсів України, заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України М. Злочевського, з якого було знято арешт, та інше майно, яке фактично ним використовується, а саме: домоволодіння загальною площею 922 кв м, земельну ділянку площею 0,24 га, садовий будинок загальною площею 299,8 кв м, садовий будинок на території Вишгородського району, садовий будинок площею 2312 кв м, земельну ділянку 0,0394 га, автомобіль «ROLLS-ROYSE PHANTOM», причіп КНОТТ 924-5014.Про це повідомляє прес-служба “ГПУ”.

Зазначене клопотання 02 лютого 2016 року судом задоволено. Таким чином, жоден з об’єктів рухомого та нерухомого майна, яке перебувало під арештом за попереднім рішенням суду, з володіння М. Злочевського не вибув.

Довідково: станом на 25 грудня 2015 року, тобто на момент прийняття судом рішення про зняття арешту з майна М. Злочевського, працівники Генеральної прокуратури України не здійснювали досудове розслідування та процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні у зв’язку з тим, що постановою Генерального прокурора України від 15 грудня 2015 року процесуальним керівником визначено керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та 21 грудня 2015 матеріали кримінального провадження було передано до Національного антикорупційного бюро України.

У зв’язку із набранням чинності Закону України «Про внесення зміни до Кримінального процесуального кодексу України щодо кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими органів прокуратури» 27 січня 2016 року кримінальне провадження було повернуто для здійснення подальшого досудового розслідування та процесуального керівництва до Генеральної прокуратури України. Після отримання вказаних матеріалів кримінального провадження Генпрокуратура невідкладно звернулася до суду з клопотанням про накладення арешту на майно.

Колишній Міністр екології та природних ресурсів України, заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України М. Злочевський підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України.

Інформаційне агентство “Центр новин”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.