РФ проводить навчання ракетних комплексів Чорноморського флоту

В анексованому Криму особовий склад протикорабельних ракетних комплексів Чорноморського флоту РФ «Бал» і «Бастіон» проводять планові тренування з нанесення ударів по морських цілях.

Екіпажі стартових батарей відпрацьовують способи розміщення техніки на різних позиціях в різних ландшафтах, виконуючи завдання з розгортання, зміни бойового порядку і місця розташування після застосування зброї, – повідомляє Громадське з посиланням на прес-службу Чорноморського флоту РФ.

29 листопада на території анексованого Криму розпочав бойове чергування четвертий російський дивізіон ПВО з зенітно-ракетними комплексами С-400.

28 листопада повідомляли, що Росія скерувала до анексованого Криму четвертий зенітно-ракетний дивізіон С-400.

Нагадаємо, 25 листопада, катери Прикордонної служби ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗС України в Азовському морі. Згодом російський спецназ захопив три військові українські кораблі: артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу». При цьому було поранено шестеро українських моряків.

У ФСБ РФ підтвердили затримання трьох українських військових кораблів в районі Керченської протоки. Захоплені судна доставили у Керч, а трьох поранених українських моряків – у Москву.

У зв’язку із ситуацією на Азовському морі Збройні сили України були приведені у повну бойову готовність. МЗС України звернулося до Росії з вимогою звільнення українських моряків і повернення техніки.

Вночі з 25 на 26 листопада відбулося засідання РНБО, під час якого рада одноголосно закликала президента запровадити воєнний стан в Україні.

26 листопада Верховна Рада України підтримала Указ Президента про воєнний стан.

Він запроваджується у 10 областях України – це Вінницька, Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська, Харківська, Сумська, Чернігівська області. Конституційні права жителів цих областей не обмежуватимуться, поки Росія не зробить наземну агресію. Воєнний стан вводиться 28 листопада з дев’ятої ранку. Триватиме він до 27 грудня.

Порошенко також звернувся до Путіна з вимогою негайно звільнити українських військовослужбовців.

Рада Безпеки ООН скликала термінове засідання щодо України.