Луценко хоче запровадити санкції проти юридичних і фізичних осіб РФ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко має намір направити президенту України Петру Порошенку та до Ради національної безпеки і оборони лист із пропозицією про санкції щодо окремих юридичних і фізичних осіб РФ через збройну агресію проти кораблів ВМС ЗСУ.

“Сьогодні я направлю (я член РНБО) лист президенту і секретарю РНБО з пропозицією з огляду на акт збройної агресії РФ проти кораблів України. Вважаю за необхідне в установленому порядку винести на розгляд РНБО питання щодо застосування до окремих фізичних та юридичних осіб РФ персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, зокрема у вигляді блокування активів на території України. На мою думку, це блокування має бути терміном до деокупації нашої країни”, – сказав він в інтерв’ю телеканалу ICTV у понеділок увечері.

За словами генпрокурора, це складне рішення, “його треба серйозно проаналізувати, оскільки в деяких сферах російські юридичні та фізичні особи мають монополію”.

“Тим не менш, упевнений, що пора покласти край веденню бізнесу росіян у країні, на яку вони напали без оголошення війни. Це моя і юридична, і політична позиція”, – наголосив Ю.Луценко.