ЄС на початку 2019 року відправить в Україну місію для оцінки потреб регіонів, що постраждали від агресії РФ на Азові

Європейський Союз має намір на початку 2019 року відправити в Україну місію з оцінки потреб регіонів, що постраждали від агресії Російської Федерації в Азовському морі.

Про це йдеться у спільній заяві Європейського Союзу та України за підсумками проведення п`ятого засідання Ради асоціації сьогодні у Брюсселі.

”Рада асоціації закликала Росію негайно повернути захоплені українські судна та звільнити 24 затриманих військовослужбовців, а також забезпечити безперешкодне та вільне проходження через Керченську протоку в Азовське море і з нього у відповідності з міжнародним правом”, – йдеться у заяві.

У цьому зв`язку сказано, що Європейський Союз продовжуватиме уважно відслідковувати ситуацію і налаштований діяти належним чином у тісній координації зі своїми міжнародними партнерами.

”Рада асоціації обговорила можливості надання спрямованої допомоги ЄС регіону Приазов`я. ЄС висловлює готовність вжити заходів для посилення подальшої своєї підтримки, зокрема в інтересах постраждалих регіонів України. У цьому контексті ЄС планує направити місію з метою проведення оцінки до України на початку 2019 року”, – сказано у заяві.